07/02/2009

Novi pasosi


Нови пасоши

Обавештење о почетку поступка прикупљања података за издавање нових биометријских пасоша Републике Србије

Амбасада Републике Србије у Паризу има задовољство да обавести све држављане Републике Србије у Француској, да ће, као резултат заједничких напора надлежних органа Републике Србије и Амбасаде Републике Србије у Паризу, у просторијама Амбасаде, почев од понедељка, 03. новембра 2008. г. започети са поступком прикупљања података за издавање нових биометријских пасоша Републике Србије.

Имајући у виду сву специфичност поступка прикупљања података, користимо прилику да укажемо на неопходност поседовања и предочавања следећих документа приликом узимања података у Амбасади:

1. Уверење о држављанству Републике Србије;

2. Извод из матичне књиге рођених (на српском обрасцу са унетим ЈМБГ);

Напомена: документа морају бити издата у последњих 6 месеци;

3. Идентификациони документ(СРЈ Пасош, Лична карта или возачка дозвола) издат од стране надлежних органа Р. Србије;

Имајући у виду сву сложеност поступка (фотографисање, узимање отиска прста и потписа у електронском облику) који намеће потребу посебне процедуре, узимање података ће се вршити искључиво у раније заказаном термину.

Заказивање термина за узимање података вршиће се:

1. Писменим путем (свакодневно):

§ упућивањем факса на број: 01 40 72 24 23

§ упућивањем електронске поште на адресу: konzularno.pariz@mfa.gov.yu

Уз обавезно навођење контакт телефона на који ће Вам Амбасада потврдити термин.

2. Телефонски:

§ петком у периоду од 9 до 17 часова на број 01 40 72 24 68

Рок за решавање захтева за издавање ПИ предатог у иностранству је 60 дана.

Молба држављанима Републике Србије:

Моле се сви држављани Републике Србије да у предстојећем периоду покажу разумевање за чињеницу да је поступак издавања биометријских ПИ специфичан поступак чије је спровођење из иностранства повезано са низом потешкоћа. У Републици Србији овај поступак је у потпуности нормализован, а период издавања докумената све краћи. Амбасада ће у наредном периоду предузети одговарајуће активности да свој капацитет доведе у склад са бројем захтева. У међувремену, у свим случајевима неопходности хитног пута у домовину, издаваће се Путни листови, како би наши грађани могли отпутовати у Р. Србију и тамо израдити своја документа.

Напомињемо да ће обрасци СРЈ пасоша («плави пасоши») остати у употреби још извесно време. Позивамо држављане Р. Србије који из различитих разлога немају додељен ЈМБГ, да период важења тих образаца искористе да током боравка у Р. Србији изврше замену својих личних докумената (личне карте и пасоша).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire